Wij danken
Ruijters
voor hun steun en bijdrage.
  Skip Navigation Links  
9-4-2007 Nieuwe motards klaargestoomd voor het echte werk
Op 7 april jl. is voor de nieuwe motards van de stichting Euro Motard Service een instructiedag gehouden. Deze instructiedag past in het opleidingstraject dat nieuwe vrijwilligers binnen de stichting dienen te doorlopen.
Na een theoretisch gedeelte in de ochtend is onder leiding van een drietal ervaren motards de opgedane theorie in praktijk gebracht. Als lokatie werd hiervoor het pitoreske Vijlenerbos uitgekozen. Ook al omdat deze lokatie met zijwegen, beklimmingen en afdelingen al hetgeen biedt wat tijdens een wielerkoers aan de orde kan komen. Na een eerste kennismakingsrondje, waarbij door een van de instructeurs aanwijzingen over taak en plaats op de weg gegeven werden, werd het tempo langzaam maar zeker verder opgevoerd tot wedstrijdtempo, ook in afdalingen. Door de instructeurs werden onverwachte praktijksituaties ingebouwd zoals een voertuig met pech dat opeens op het parcours stilstond. De cursisten moesten hier met behulp van de theorie op inspelen.
“De concentratie, het inspelen op onverwachte dingen, anticiperen, het rubber beneden houden en stuurvaardigheden zijn best vermoeiend”, aldus een van de kersverse motards. De cursisten waren unaniem van mening dat de instructie zeer zinvol geweest is waarin ze bovendien ook veel plezier gehad hebben.

De opgedane kennis mag nu door de cursisten tijdens live-stages in praktijk gebracht worden. Tijdens deze stages zullen de nieuwe vrijwilligers onder individuele begeleiding van een ervaren motard ingezet worden bij evenementen. Ze zullen daarbij ervaren wat het is om de koers in te gaan en de regels van het wielrennen van nabij mee te maken. Ook de instructeurs Martin, Ted en Huub hebben aan deze dag veel plezier beleefd. Al met al een zinvolle tijdsinvestering.

"Met behulp van dergelijke instructies probeert het bestuur van de stichting hun diensten in het belang van de inhurende organisatie verder te optimaliseren en te professionaliseren. Het zomaar de weg op sturen van nieuwe mensen is niet meer van deze tijd.", aldus voorzitter Herman Noé.
  Copyright © 2006-2014 Euro Motard Service